21 Mayıs 2010 Cuma

BİR DÜŞ SEÇ SEVGİLİ!

Bir renk seç sevgili; Düşlerinde çiz resmimi. İster mavi yap,ister yeşil,sen yeterki bir renk seç!
Çocukken kurduğum hayallere benzer yerler düşle sevgili; Sihirli ağaçlar koy ormana, yada dilekleri kabul eden bulutlar uçur gökyüzünde. Yeterki bir düş kurmayı becer.
Sen aşkımıza bir isim ver sevgili; Hiç bilinmeyen bir dilde anlamsız bir sözcük belirle istersen. Sadece ikimizin bildiği bir lisandan tek bir kelime seç sevdamıza. Yeterki aşkı anlatsın harfler;
bir şarkı söyle sevgili,nağmesini duyanın yüzünde tebessüm olsun, sözünü duyanın gözleri dolsun. Ne kadar romantik olsa da, aşk gibi,insanın içine neşe dolsun. Bir nota seç yeterki,tınladığında her yürek sevgiye koşsun!
Bir anı seç sevgili! İçinde ikimizin en mutlu hatırası olan,ister bir sohbet anını,ister çılgın sevişmenin son nefesini; Yeterki gözümüzün önüne gelince hasret duyalım birbirimize!
Bir şiir yaz sevgili! Neden kavuşamadığımızı anlatan sözcüklerin bile ağladığı bir şiir; Yeterki içinde umut olsun vuslat a!
Bir film seyret sevgili! Kahramanlarını bizim yerimize koy,onlarda gör açıklarımızı,yanlışlarımızı, yalızlığımızı; Sonra dillendir o karakterleri, yeterki sonunda birleştir ellerini!
Bir rüzgar seç sevgili! İster kuzeyden gelsin, ister doğudan; Yeterki senin kokunu taşısın bana bozulmadan. özlemimin kokusunu da geri getirsin sana!
Bir yıldız seç sevgili! İster kuyruklu olsun, ister tek başına ayın yanında dursun; Yeterki ikimizde başımızı kaldırınca aynı ışığı görebilelim!
Bir yol bul bize sevgili! Bu ayrılığa katlanmayı sağlayacak, özlemin ağırlığı sırtımızdan kalkacak,yan yana uyumamıza çözüm olacak bir yol bul!
Veye bir ölüm seç bize! Eğer aşk birleştiremiyorsa bu iki büyük yüreği;Başarısızlığımıza ağlamadan el ele tutuşup,sessizce başka bir yerde deneyelim sevmeyi; Sen birini seç yeterki!
                                                                                                                                    Candan Ünal             
Bugün tesadüfen girdiğim bir sitede okudum bu şiiri,sizlerle paylaşmak istedim.