22 Mayıs 2010 Cumartesi

PEMBE ASKILI BLUZ

        Ben bu bluzu yünden yapmıştım. Ama merserizeden de çok güzel olur. Hemde yaz geldi artık  insan pek yün görmek istemiyor.
        Bluzun alt kısmı motiflerden oluşuyor. 16 adet kare motifi 2 sıra halinde birleştiriyoruz. İsterseniz aynı ,isterseniz farklı motif olsun ,önemli olan kare olması.Birleşen ve dikdörtgen şeklindeki motiflerin uzun kısmına ipi bağlayarak  3 sıra ajurlu örgüden yapıyoruz  ve bitiriyoruz. 
        Dikdörtgenin diğer ucuna ipi bağlayıp bluzun göğüs kısmını yapıyoruz.  İlk 2 sıra ajurlu örgü ile boydan boya gidip geliyoruz. 3.sırada önü oluşturmaya başlıyoruz. Baştan 1. motife kadar örüp arttırma yapıyoruz. Göğüs çıkıntısı oluşturmak için sonra 2. motife kadar örüp geri dönüyoruz. Başlarda 1 tane kesip ortada 1 tane arttırarak 4 sıra örüyoruz. Sonra yanlardan kesmeyi bırakıp arttırdığımız yerden(ortadan) keserek  3 ilmek kalıncaya kadar devam ediyoruz Sadece 3 ilmeği örerek askısını oluşturuyoruz. Göğsün biri tamamlandı. Diğer göğüs içinde aynı şekilde örüyoruz.
       Arkada hiç arttırma veya kesme yapmadan 4 sıra örüp bitiriyoruz. Yanları dikerek birleştiriyoruz.
    Ön kısmına,  iki göğsün birleştiği yere kat kat gül yaptım ben.Ama zevkinize göre bir şeyler yapabilirsiniz mesela bir düğme bir metal obje, zevkinizi göre.
    Eveeeeettt artık giymeye hazır.elinize sağlık........
    Ben bu bluzun daha uzununu yapmayı planlıyorum.yaz için sanırım harika olur.